tiistai 31. heinäkuuta 2018

Lomailua ja pikkupuuhastelua


Mökkilomalla tulee puuhasteltua kaikkea kivaa. Talvella on mukavaa suunnitella ja haaveilla ja sitten kesällä pikkuhiljaa toteutella niitä haaveita. Silmän ilo on yksi suurimmista iloista ja sitä pyrin aina ympärilleni luomaan. Jotkin hommelit ovat pakon sanelemia ja toiset sitten vain ihan vain huvin vuoksi. Tämäkin huussin käsienpesupaikan vesisäiliö piti uusia, kun vanhaan oli tullut reikiä. Pakon sanelemaa siis.


Siitä vanhasta tulikin sitten ihan mainio kukkaruukku. Ei ehkä pakollista, mutta sattui huvittamaan :)


Tämä oli kyllä ihan pakollista. Kellastunuttta mäntyä on tosiaan lattiasta kattoon ja nyt päätin kääräistä hihat ylös ja huiskia valkoista maalia myös tuvan kattoon.


Valmista alkoi syntymään, vaikka hommat melko usein keskeytyivätkin. Oli meinaan ihan pakko poiketa järvessä vilvottautumassa... ei päässy vilu yllättämään tätä remppa-raisaa.


Ihan kivalta näyttää ja valon määrä vain lisääntyy. Ihan kuin huone näyttäisi suuremmaltakin.


Makuukammareitten ovetkin oli sillä "ihan pakollisella" maalauslistalla. Niin hienot puiset peiliovet. Tuo keltaisuus ei vain sovi minun sielunmaisemaan, ei vaikka miten yrittäisin. Aika vain loppui näiden kanssa hiukkasen kesken..


Pari kerrosta pohjamaalia ehdittiin sutaista pintaan. Kiiltävää maalia vielä seuraavalla kerralla. Kattolistatkin on jo maalattu ja tässä niitä mallataan paikoilleen. Katsotaan, milloin ne oikeasti ovat paikoillaan. 30 vuoteen tupasessa ei nimittäin ole vielä listoja ollutkaan...


Aika kivat jo nyt, vai mitä olet mieltä?


Jos mökki olisi yksin minun, haluaisin maalata kammareiden seinät tällaisilla mustikkamaidon ja kanervan sävyillä ja nimetä ne sitten Siniseksi ja Punaiseksi kammariksi. Sisarukset eivät vain ole myötämielisiä tälle ajatukselle, höh.


Tuvan seiniä haluaisin myös ihan aavistuksen sävyttää, jotta tuo keltaisuus saataisiin taitettua pois. Jotain tällaista sävyä olen ajatellut (kuva on lainattu Pinterestistä) Tämänkin ajatuksen markkinointia täytyy vielä jatkaa ..

 

Paras loma on minusta sellainen, jolloin saa jotain näkyvää aikaan. Puuhastelun ohessa on kuitenkin oikeasti ollut mahdollisuus toteuttaa myös tätä ajatusta. Joku kesä olen tuon kortin kiinnittänyt toiveikkaana mökin jääkaapin oveen. Tämän kesän säät ovat olleet kyllä lomailevan saaristolaisen unelmaa. Tyyni järvi, lämpöiset kalliot ja vesi, joka on kuin linnun maitoa. On ollut aivan sunnattoman suloista lukea kalliolla kirjaa, pulahtaa välillä uimaan ja sitten hyvällä omallatunnolla vaikka ottaa pikkuiset päivänokoset. Olen nauttinut aivan täysin rinnoin! En muista, milloin olo olisi ollut näin onnea pursuileva. On siis ilmeisen hyvä myös välillä olla ihan vain jouten, vailla pienintäkään puuhaa!




Leppoisia kesätuulia Sinulle







Ei kommentteja: