maanantai 20. lokakuuta 2008

PaluuKotiin- ja töihinpaluu on tapahtunut. Lomaviikko vierähti remontoidessa ja metsätöitä tehdessä. Pirtin porraskaiteet on nyt maalattu, makuuhuoneen seinät on vihdoinkin tapetoitu ja maalattu valmiiksi, pönttöuunin edestä puretun laatoituksen alta lattia on korjattu, listoja on viritelty ja vielähän niitä pitäisi viritellä. Yksi oviaukko makuuhuoneen ja keittiön väliltä on tukittu levyllä ja pian entisen oviaukon kohdalle naputellaan hyllylevyjä. Kuvia ei vieläkään tohtinut ottaa, mutta projekti selkeästi etenee...

Myö mehtäläiset möyrittiin sitten loppuviikko metsää raivaten ja ruumiilliseen työhön tottumattomat jäsenemme saivat huomata sisältävänsä ennenlöytämättömiä lihaksia :) Jalat ovat mustelmilla ja maitopurkkiakaan ei meinaa saada vielä auki, mutta kummasti se metsä vesurien ja raivaussahojen avulla harveni. Sain itsekin toimia metsurina ihan todenteolla ja kylläpä siitä tulikin miehekäs olo!!

Matkan varrella pistäydyimme Adan kanssa kurkkaamassa Marin puotia ja onneksi ihanainen Mari olikin itse tiskin takana. Oli mukava tavata ja jutella pikkuinen tovi ihan kasvotusten. Lapsenikin esitti parhaita piirteitään pyöriskelemällä lattialla pötköllään (oli kuulemma niin väsynyt) ja muutoinkin tuomalla kauniiseen puotiin pienen katastrofiuhan :)

Mummolan vintiltä toin tullessani tämän kuvissa esiintyvän ikkunavanhuksen, joka kestää mielestäni esittelyn, vaikka se jonkun mielestä voi näyttää hieman elähtäneeltä, mutta minusta se on hyvä juuri tuollaisena. Toistaiseksi se saa nojailla yläkerran aulan tietokonepöytään, koska katselen paljon mieluummin sitä kuin kaikenmaailman sähköhärpäkkeitä. Onkohan muiden perheissä tätä ainaista keskustelua näiden tekniikkamötisköjen kohtalosta??

Kävimme muuten tulomatkalla Hämeenlinnassa Aulangon vieressä sijaitsevassa Metsäkylän navetassa, jossa myydään jos vaikka mitä vanhoja rakennustarvikkeita. Niitä räppänöitä, mitä olimme etsimässä, emme löytäneet, mutta paljon silmänruokaa kylläkin. Päiväkahvit maistuivat myöskin aivan hurmaavilta Leivintuvan kahviossa, jossa tunnelma oli pysähtynyt jonnekkin kaukaisille vuosikymmenille.


Nyt on hyvä aloittaa oikeat työt, kun tekemättömien töiden määrä on täällä vapaa-ajalla taas hieman vähentynyt. Ja kyllähän sitä sieltä oikeista töistä taas löytyikin yhtä jos toistakin...Aurinkoa alkavaan viikkoosi <3

11 kommenttia:

maano kirjoitti...

Kyl aina noi "vanhukset " kestää esittelyn ja sen myötä ihastelun :)

leena kirjoitti...

Voi teitä ahkeria!
Olisikin hauska poiketa Marin putiikissa joskus. Metsäkylän navetassa olemme käyneet hirsiostoksilla ja siellä on kyllä kaikenlaista muutakin mielenkiintoista.

Mukavaa viikkoa sinulle!

Meke kirjoitti...

Ihana ikkuna ! Olet onnellinen siitä. Ja erilaista "tarpeellista hässäkkätavaraa" löytyy meiltäkin. Poks. Täältä itä-rajalta on niin pitkä matka lähteä (lue: ei saa aikaiseksi) kivoihin kauppoihin. Pah. Mukavaa viikonjatkoa.

Peikonlehti kirjoitti...

Tuo ikkunasihan on oikein kauniissa kunnossa =)

Olen itsekin haaveillut joskus matkaavani Metsänkylän navettaan. Toistaiseksi olen tyytynyt kattaviin nettisivuihin, joista saa kyllä hyvän käsityksen tavaravalikoimasta =)

Pikku-Pihlajan Merja kirjoitti...

Teillä on ollu tosi aikaansaapa loma! :) Ikkunavanhus on tosi kaunis! Meillä kanssa ikkunanpokat jotka oon sisälle kiikuttanu, ovat ihan alkuperäisissä kuoseissaan.

Ihanaa viikkoa teidän perheelle!

Mari kirjoitti...

Ihana ikkuna:) Eikä sille tosiaankaan saa tehdä mitään! Oli kiva tavata sinut ja ihana Aada:) Toivottavasti tavataan joskus uudestaan!

mimosamamma kirjoitti...

Tervetuloa arkeen metsäläiset!
Kipeät lihakset ja hyvä mieli, eikös se näin mene, kun on oikein melskannut esim. pihatöissä niin kolotusten lisäksi saa mahtavan annoksen reipasta mieltä:))
Ja ikkuna on kulahtaneen kaunis ihan tuollaisenaan.
Naurattaa aina lasten aitous: menepäs itse putiikin lattialle makaamaan jos väsyttää:) Ei me aikuiset voida enää tuollaisia juttuja tehdä, meitä katsottaisiin hyvin närkästyneesti ja jonkunlainen piipaa-auto soitettaisiin paikalle oitis:)
Oikein mukavaa alkanutta viikkoa Metsäpirttiin!

kati kirjoitti...

Onpas ahkeria lomalaisia sillä suunnlla! Hieno ikkuna, sopivasti karismaa löytyy. Meillä metsäkylän navetta jäi kesälomareissulla käymättä kun ei aukiolopäivä sopinut reittiimeme. Myös Marin puodissa olisi kyllä tosi kiva käydä joskus. Jos ensi kesänä...

Hanneloore kirjoitti...

Heippa Hanna-Maria.

Kiitos vierailustasi blogissani:)
Tulin heti tutustumaan sinun blogiisi.
Kauniita kuvia ja kivoja tekstejä.
Ihanalta näyttää saunanne tuossa huurteisessa kuvassa. Mulle on myös kertynyt noita vanhoja pokia ja aina vaan niille käyttöä löytyy..
Lisään myös sinut listoilleni;))

Kuulumisiin taas
Terkuin Hanneloore

Sonya kirjoitti...

Meilläkin on tavoitteena päästä käymään Metsäkylän navetassa- tarvittaisiin yksi vanhanaikainen ovi- niitä kai siellä oli yllinkyllin!?

Hanna-Maria kirjoitti...

Tervehdys kaikille, kiva, kun olette kurkkineet ja jättäneet käynnistänne merkin :)

Maano; "vanhuksilla" on tosiaan sitä katseenkestävää karismaa.

Leena; Tuo "ahkeruus" näkyy nyt aikamoisina silmäpusseina, eikä olo ole suinkaan sellainen kun loman jälkeen olisi suotavaa :(

Marin puodissa kannattaa ehdottomasti poiketa, jos reitin varrelle osuu! Ja metsäkylän navetasta olisi voinut kyllä mukaan kaapaista yhtä jos toistakin, jos vain lompstuuki olisi ollut suosiollinen :)

Meke; Kiva, kun pistäydyit. Tavaroiden tarpeellisuudesta mieheni voisi esittää eriävän mielipiteen, mutta joskus se kauneus ratkaisee.. Tavataan taas!

Peikonlehti; Metsäkylän navetan tunnelmaa kannattaa käydä aistimassa ihan paikanpäälläkin, jos vain aikataulut sallivat. Aukioloaika on kyllä harmillisen pieni, meilläkin teki tiukkaa osua juuri tuohon saumaan. Leivintuvan kahvilaa suosittelen myös lämpimästi :)

Pikku-Pihlaja; Paljon saatiin tosiaan aikaan ja se kyllä tuntuu palkitsevalta. Joutenoloakin voisi joskus kyllä yrittää... Ikkunanpokia ei kai voi koskaan olla liikaa??

Mari; juu, luomuna ikkuna paras :) Kiva oli tavata ja varmasti tavataan uudestaankin, kun on tuota käyntiä silloin tällöin siellä nurkilla :)

mimosamamma; Kyllä väsyneenä mutta onnellisena on mukava katsoa työn jälkiä. Se palkitsee kummasti. Olisipa joskus tosiaan kiva toimia lasten tavoin. Juuri nytkin voisin heittää vallan pötkölleen...

Kati; Metsäkylän aukioloaika on kyllä harmillisen lyhyt, toivottavasti ensi kesänä tärppää ;) Ja Marin puotiin kannattaa ehdottomasti myös poiketa!

Hanneloore; Kiva, että sain sinut vastavierailulle! Ikkunanpokia ei tosiaan voi kai koskaan olla liikaa.. Meillekin mahtuisi vielä muutamia, etsintä jatkukoon siis. Tavataan pian uudestaan!!

Sonja; Ovia löytyi tosiaan hurjat määrät ja nettisivuilla taisi kaikki olla mitattunakin valmiiksi. Kannattaa siis poiketa, paikka on auki sunnuntaisin klo 12-15.


Jokaiselle teistä toivotan auringon säteitä tähän päivään, niitä taisi säätiedotuksen mukaan olla luvassa ympäri Suomen...