torstai 24. heinäkuuta 2008

sanomia muumilaaksostaKuinka onnellinen lapsi voikaan olla päästessään muumimaailmaan. Ja kuinka hajamielinen äiti voikaan olla, kun unohtaa kameran kotiin juuri tältä reissulta. Onneksi paikallisen R-kioskin valikoimiin kuuluivat kertakäyttökamerat, joten Ada saa omaan valokuva-albumiinsa ihka oikeita paperikuvia, jahka synttäreillä räpsitään rulla täyteen.

Muumimamma, Niiskuneiti, Nipsu, Pikku Myy ja Muumipappa, kuinka hellät halaukset he saivatkaan Adalta ja aikamonelta muultakin muumilaakson ihailijalta. Kuinka ihana olikaan Muumimamman keittiö ja entäs se Niiskuneidin huone sitten? Ihana. Äitikin oli aivan haltioissaan.

Matkalle oli varustauduttu käsilaukuin ja rahakukkaroin, johon äiti oli antanut muutaman roposen ostoksiin käytettäväksi. Muumikaupasta mukaan lähti hiekkamuotti 0,70€, Muumilaakson postista ostettiin kortti kotiin viemisiksi 1,30€ ja kioskista matkaan tarttui lisäksi Pikku Myy tikkari 0,60€. Ja budjetti piti. Lapsi oli enemmän kuin tyytyväinen ostoksiinsa ja suorittikin ne todella reippaasti. Pienintäkään nurinaa täi nirinää ei kuulunut missään vaiheessa ja reissua on muisteltu hartaudella. Muumimaailmassa siis kaikki hyvin.

4 kommenttia:

Marja kirjoitti...

Oi, ihana reissu teillä ollut! Minä kävin Muumimaailmassa joskus reilu kymmenen vuotta sitten. Kyllä vetosi silloiseen ala-asteikäiseen tyttöön. Tarkkoja muistikuvia ei kyllä enää ole...

Hanna-Maria kirjoitti...

Muumien suloinen maailma on niin kaukana julmasta maailmasta, että sinne toivoisi voivansa muuttaa. Koska se ei toistaiseksi ole mahdollista, täytyy yrittää rakentaa omaa huvikumpuaan niin, että siellä olisi edes hitunen tuota suloisuutta :)

Mari kirjoitti...

Sinulla on tosi kiva blogi:) Kaikkea mistä tykkään. Kiva kun kävit meillä kylässä niin löysin tänne! Tulen uudestaan tutkimaan lisää paremmalla ajalla:) Aurinkoista kesäpäivää!

Mari

Hanna-Maria kirjoitti...

Mari: kiva, kun poikkesit. Toisten arkipäiviin kurkistelu saa omatkin arkiset askareet maistumaan paremmilta. Olen vasta äskettäin löytänyt tämän harrastuksen ja ensin vain salaa käynyt vierailuilla. On mukavaa kuitenkin saada myös itse vieraita :)
Tervetuloa siis taasen!