lauantai 19. heinäkuuta 2008

keittiöunelmia

unelmasävyjä keittiöön


Kirjataanpa tänne remonttipäiväkirjaan myös keittiön tapahtumia kuluneelta keväältä. Edelliset asukkaat olivat tehneet täälläkin remontin oman makunsa mukaan ja siellä näytti aluksi tältä:
Puolipaneelit eivät ole koskaan olleet haavelistallani, mutta koska edelliset asukkaat olivat niihin kovasti tykästyneet ja niitä löytyi vähän sieltä sun täältä, olen pyrkinyt muuttamaan suhtautumistani niihin. Tätä vihreää sävyä ja koristemaalauksia en kuitenkaan voinut kovin pitkään katsella, vaikka sitä kovasti yritinkin. Valkoista maalia alaosaan ja hiekan sävyä ylös, niin johan näyttää paremmalta, niin siis ainakin minun mielestäni ja kyllä tuo perheen miespuolinen yksilökin vaikutti tyytyväiseltä sutimiseni jälkeen.
Olen aina unelmoinut ruutuikkunoista, laskosverhoista ja ikkunalaudoista, joihin laittaisin muratit kasvamaan. Huomaan nyt omistavani sellaiset. Ihanaa tunnelmaa luo mielestäni myös leivinuuni. Ja mikäs lattia se sellainen on, joka ei pikkuisen narahda jalan alla? Ei ainakaan minun kotini lattia. No täällä löytyy molempia; sekä uuni että narinaa. Vielä on narisevan lautalattian kohtalo auki; käsittelisikö sen tummaksi, maalaisiko harmaaksi vai päällystäisiko sen jollain? Kerro mielipiteesi, jos haluat.


Hyvältä ovat kahvit maistuneet vehreää puutarhaa ja pihan perällä näkyvää pihasaunaa katsellessa. Kaupungin betoniseinien tuijottelun jälkeen ne ovat suorastaan luksusta.

3 kommenttia:

Marja kirjoitti...

En enää muista, miten tänne löysin, mutta ihanalta näyttää! Kaunis tuo kello oven yläpuolella.

Hanna-Maria kirjoitti...

Ilona: mukavaa, että poikkesit! Olen vasta niin vähän aikaa raapustellut, että olin suorastaan innoissani huomatessani vieraita. Kello on hankittu muistaaksen Aada-sisustuksesta.

Poikkea toistekin :)

Marja kirjoitti...

Toki poikkean!