maanantai 17. joulukuuta 2018

Piparin tuoksua


Itsenäisyyspäivänä meidän huushollissa on aina perinteisesti piparitalkoot. Siitä on tullut minun ja nyt jo teini-ikäisen tyttären suosikkihommaa. Me ei tuhlata aikaa taikinan vääntämiseen, vaan haemme pakastealtaasta parhaaksi havaittua Sunnuntai-piparitaikinaa parin kilon verran.Joka vuosi väsäämme joko piparitalon tai kylän ja tänä vuonna päätimme tehdä molemmat. Minä tein kylän ja Ada talon.

Toki myös syötäviä pipareita tehdään melkoinen kasa, niin että niitä riittää sekä jouluksi että tähän joulua edeltävään tunnelmointiin. Hyvässä lämmössä paistellaan nämä herkut kypsiksi. Mikä ihana tuoksu siitä leviääkään keittiöön! Munakello on tässä puuhassa oiva apuväline, sen verran nopeasti ne paistuvat  ja sen verran touhukkaita leipureita kyökissä, että palaisivat mokomat muuten.


Ja sitten alkaa se paras osuus; koristelu!
 

 

Pikeeriä tehdään löysempää ja tuhdimpaa useassa värissä ja sitten aloitetaan tursottaminen.Tänä vuonna kylästä näyttäisi tulevan hempeän pastellinen. Nuo teekannut viedään tuliaisiksi rakkaille ystäville.Illan hämärtyessä sytytellään kynttilät, lämmitetään glögiä ja sitten herkutellaan. Kyllä tämä on niin ihanaa aikaa!Ja saatiinhan se kylä ja talokin kasattua.

 


 

Piparintuoksuisia herkkuhetkiä!Ei kommentteja: