Meille muutti joulun aikaan kotitonttu asustelemaan ja talon väkeä tarkkailemaan. Kirjeet hän toimitti joulupukille ja koputteli, jos talonväki hänen rauhaansa turhalla metelöinnillä häiritsi. Loppiaisen aikaan hän kuitenkin muutti takaisin Korvatunturille ja hänen asuntonsa jäi ihan tyhjilleen.
Pääsiäisen aikaan päätimme kutsua sinne uuden vuoralaisen. Tonttuoven toinen puoli maalattiin mintunvihreäksi ja se muutettiin pääsiäisoveksi. Sinne oli ensin tarkoitus kutsua pääsiäisnoita asustelemaan, mutta se tuntui 5-vuotiaasta Alvarista vähän liian hurjalta. Päätettiin sitten vuokrata tämä asumus pääsiäispupun käyttöön! Pupu koristelikin asuntonsa oven asianmukaisin varustein. Kiitokseksi kivasta asunnosta hän ilahdutti meitä pääsiäisherkuilla. Olipa kiva saada hänet naapuriksi!
Niittykummun väki päätti tänä vuonna suunnistaa pääsiäisen viettoon mummolaan. Siellä kokoonnuttiin koko suvun voimin aurinkoisesta ilmasta iloiten, mökkisaunan suloisista löylyistä,nauttien, pääsiäimunia mutustellen ja herkullisia leipomuksia vääntäen. Tälläinen kakku nostetiin pääsiäisen kahvipöytää koristamaan:
Pääsiäiskakku
Pohja:
1,5 paketillista kaurakeksejä
50g sulatettua voita
murskaa keksit ja lisää sekaan sulatettu voi. Painele kevyesti voipaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Täyte:
1prk vispikermaa
4 tl sokeria
1tl vaniljasokeria
1 prk vaniljarahkaa
1 prk appelsiinirahkaa
1 prk appelsiinituorejuustoa
5 liivatelehteä
tilkka appelsiinimehua
Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään n. 5 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Notkista tuorejuusto ja rahkat ja lisää ne kermavaahdon sekaan. Kuumenna mehutilkka. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja laita ne yksitellen kuuman mehun sekaan. Valuta mehu/liivatelehtiseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Levitä täyte keksipohjan päälle irtopohjavuokaan ja tasoita. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään n. kahdeksi tunniksi.
Kiille:
3 purkkia mangososetta (piltti)
tilkka appelsiinimehua
3 liivatelehteä
Laita liivatelehdet ylmään veteen pehmenemään n. 5 minuutiksi. Kuumenna mehutilkka. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja laita ne yksitellen kuuman mehun sekaan. Valuta mehu/liivatelehtiseos ohuena nauhana mangososeen sekaan koko ajan sekoittaen. Levitä seos kakun päälle varovasti. Tasoita. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään yhden tunnin ajaksi.
Koristelu:
10 palaa maitosuklaata
10 palaa valkosulkaata
koristemunia
sulata suklaat mikrossa tai vesihauteessa. Laita suklaamassa pursotuspussiin ja pursota maitosuklaasta pyöreä "risukranssi. Lisää valkosuklaasta pajunkissoja. Asettele kranssin päälle vielä koristemunat nopeasti ennen kuin suklaa ehtii kovettumaan.
Nautiskellaan hyvän kahvin kera, parhaassa seurassa!
Suloista pääsiäisen aikaa sinulle!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti