tiistai 19. elokuuta 2008

mielenmyllerrystä


Ikäänkuin aikainen aamuherätys, kiukkuisen lapsen vieminen hoitoon ja kiireinen työpäivä ei olisi ollut tarpeeksi. Ilmeisesti ei, sillä sen lisäksi kotimatkaani tuhrautui kokonaista kaksi tuntia, normaalin tunnin sijaan. Vaikka kuinka yritin pääkaupunkimme ruuhkassa säilyttää mielenrauhani lauleskellen ja hymyillen, en tällä kertaa onnistunut. Autojono, joka ei liikkunut eteen eikä taakse, onnistui tänään viemään tuon viidenkymmenen kilometrin matkalla hermojeni viimeisenkin säikeen. Edes lähikaupasta ostettu lakritsijäätelö ei onnistunut ainakaan toistaiseksi palauttamaan sydämeni lyöntitiheyttä normalille tasolle. Väitän, että liikenneruuhkassa ihminen voi vanhentua ennenaikaisesti. Minulta hupeni tänään ainakin muutama kuukausi.

10 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Voi, Helsingin ruuhkat on ihan kamalia. Olisiko tänään ollut vielä jotain erityistä, mieskin puheli kovista ruuhkista, kun kävi tänään Helsingissä.

Inhoan ruuhkassa ajamista niin paljon, että pyrin aina ajoittamaan menoni niin että voisin välttää ruuhkat. Työmatkalaiselle se ei tietenkään onnistu...

Wanhatar kirjoitti...

Täällä Jkl:nkin kokoisessa kaupungissa ruuhkat ovat välillä sietämättömät! Saati sitten siellä ihastuttavassa pääkaupungissamme:) Pitkää pinnaa vaaditaan... Joskus se pinna vaan ei veny määräänsä enempää. Toivottavasti sinulla on tänään parempi päivä, ilman ruuhkia:)

Mari

Inkabella kirjoitti...

Me asuttiin kirkkonummella reilu vuosi. Sielläpäin oli aina ruuhkaa... joko hesassa, kehä ykkösellä tai kolmosella. Täällä ei ole ruuhkia:) mukavaa loppuviikkoa!

Sari landelta

Sonja kirjoitti...

Meillä on samaa taistelua, tosin tähän saakka on mennyt ripeästi tuo autoilu, max 45 min ruuhka-aikaan ja sen ulkopuolella 35 min. Onhan se paljon pidempään meillä kuin aiemmin, ja ruuhka kysyy kärsivällisyyttä. Olen tässä kahden viikon aikana havahtunut huomaamaan, kuinka todella paljon ihmisiä asuu pääkaupunkimme ulkopuolella, mutta käy kaupungissa töissä. Tuhansia ja taas tuhansia autoja velloo tiellä joka aamu...
Se ruuhkassa istuminen on nähtävästi hinta mikä on maksettava talounelmasta ja maaseudun rauhasta...

Hanna-Maria kirjoitti...

Huomenta kaikille ja kiitos, kun jaksoitte lukea marmatustani :)

Kirkkonumeen Veikkolassa mekin asustelemme ja kun sattuu olemaan kaupungin väärällä puolella töissä, joutuu päivittäin kehän ruuhkien lisäksi kohtaamaan sen keskustan ihanuudenkin. Ollaan yritetty aikaistaa aamulähtöjä (6.30), jotta vältettäisiin pahin ruuhka, mutta vellovasta automäärästä päätellen, joku muukin on keksinyt aikaisemman herätyksen...

Liikenteen tuska ja kiire unohtuvat onneksi saman tien, kun nousee oman kylän rampille. Leppoisa maalaistunnelma tarttuu jopa kauppajonossa. Ei kai se maailma pienestä jonottamisesta mihinkään kaadu? Eipä kait.

Sonjan sanoin; se hinta on vain maksettava tästä maalaisidyllistä.

Leppoisaa päivää toivottelen teille kaikille <3

Maikki kirjoitti...

Tervehdys!

Kiitos saunavinkistä. Tuollaisen tumman minäkin haluaisin, mutta miten se meitin isäntä sitten haluaakin sellaista uuden näköistä, argh:)
Tuo teidän sauna oli just sellaisen tunnelmallisen oloinen missä on kiva pistää pikku kynttilä palamamaan ja nautiskella! Muutoinkin aivan upea koti teillä ja sulla selkeästi loistava maku.
Veikkola on muuten kaunis paikka, kaverini asuu siellä ja olin just viikonloppukylässä heillä.
Terkuin Maikki

Katja kirjoitti...

Uutena kävijänä jätän puumerkkini ja onnitteluni ihanasta blogista joka täynnä toinen toistaan upeampia kuvia. Tänne palaan varmasti toistekin :)

Hanna-Maria kirjoitti...

Maikki; pieniä neuvotteluja nämä sisustusasiat kotona välillä tosiaan aiheuttavat... Minunkin mieheni on välillä vähän liiankin osallistuva :)Ei sellaisessa uututtaan hohtavassa saunassakaan mitään vikaa toki ole, meillä vain pienellä budjetilla pyrittiin ehostamaan vanhaa. Kiitos kauniista sanoistasi.

Katja; kiva, kun poikkesit ja kiitos piristävistä sanoistasi :)

Sonja kirjoitti...

ja tässä pääkaupunkiseudulla ja ympäristökunnissa ei loppujen lopuksi tuo julkinen liikenne ole kovin sujuvaa- paitsi jos satut asumaan aivan juna-aseman tai metron tai raitiovaunupysäkin kohdalla. Poikittaisliikenne on ihan mahdotonta! Välillä suututtaa myös kuntien yhteistyöhaluttomuus, että saataisiin edes järkevät hinnat ja linjat!

Hanna-Maria kirjoitti...

Sonja; tuo julkisten käyttäminen olisi ainakin meille aivan mahdoton vaihtoehto, ei toimi tosiaankaan poikittainen liikenne ja varsinkaan kuntarajat ylittävä sellainen. Onneksi me kuitenkin pystymme kulkemaan matkamme samalla autolla, mies tosin jää pois jo puolessa välissä matkaa.. Kaipa tuo liikenne on vain asennoitumiskysymys, minulla se on välillä vain vähän hukassa :)