torstai 7. elokuuta 2008

luvassa iltaan asti......koleaa ja tuulista. Vilukissoja suositellaan pysymään sisätiloissa, sytyttämään tulet hellaan, kaivamaan huopatossut esiin ja kaivautumaan pehmoisten vilttien syleilyyn. Juuri näin toimin ja heti tuntui kotoisalta. Jopa siinä määrin, että suun ja etenkin mahan alkoi tehdä mieli jotain itsetehtyä lämpimäistä. Tuumasta toimeen siis.Leivontani koostuu joukosta kokeiluja ja hetkittäisiä onnistumisia. Ohjeiden lukeminen on liian hidasta ja vaivalloista, joten olen päätynyt laittamaan leipomuksiini hieman sitä ja lisäämään himpun verran tuota ja kenties vielä hyppysellisen jotain kaapin perälle unohtunutta. Sitten vain pyörittelen ja taivuttelen ja lopuksi paistelen sopivaiseksi. Tavoitteena tehdä niin, että hyvää tulee. Ja silloin tällöin on tullutkin.
Kohoamista odotellessa onnistuin houkuttelemaan lapseni askartelupuuhiin, mies ähisikin jo oma-aloitteisesti remonttipuuhissa, joten käytin tämän pienen yksinäisen hetken salaa kahvikupposen ja postilaatikkoon ilmestyneen Avotakan parissa. Vaikka kesä näyttää ainakin pitävän taukoa, jos ei sitten jo kokonaan ole lähtenyt muille maille, on syksyn aloituksessakin jotain vallan suloista. Ainakin tänään Metsäpirtissä oli hyvä päivä.
7 kommenttia:

Miia kirjoitti...

Löysin tänään blogisi,selailen kaikkia ihania oikeasti vanhoja taloesittelyjä mielelläni.
Täällä oli kiva käydä kylässä.

Katinkainen kirjoitti...

Kovasti minunkin varpaani kaipailevat jo tossuja...
Niitä pitäisikin haalia talven varalle monen monta!!!=O)
Leivinuunimme tarvitsee erityiskäsittelyn,ennen kuin aloittaa uskollisena joka päiväisen lämmitysurakkansa talvea varten...
On muutaman kerran vanha rouva pölläyttänyt savut sisälle,eikä ole millään suostunut yhteistyöhön...Siinä on sitten tuuleteltu kämppää savusta ja koitettu käyttää kaikki vippaskonstit,että on ruvennut vetämään....
Jätän ensimmäisen tulentekohetken suosiolla ukkokullan tehtäväksi..
Kiitos kotoisista kuvista!!!
Tämä rouva sulattelee/totuttelee edelleen kesästä luopumista ja syksyyn astumista.....
Kesällä on niin mukava olla ulkona...
Nyt ei paljon patiolla viitsi istua,kun takamus kastuisi ja vilu tulisi.=O(

Hanna-Maria kirjoitti...

Miia, mukavaa saada uusia vieraita matalaan majaamme. Tervetuloa toistekin!

Katinkainen, olen iloinen saadessani sinut vastavierailulle:)

Tossuja on todella haalittava läjäpäin. Jostain syystä niitä joutuu aina haeskelemaan kissojen ja koirien kera (vaikka kumpaakaan eläinkunnan jäsentä meiltä ei löydykään); milloin ovat sängyn alle kaivautuneet , milloin sohvan nurkkaan ajautuneet.

Leivinuunin sytyttelyä jännitin minäkin pitkän tauon jäljiltä, mutta kuin ihmeen kaupalla se onnistui ilman savun häivääkään. (huom! sytyttäjä en ollut siis minä) Joskus pirttimme on kyllä muistuttanut savusaunaa (kenties juuri niiden minun sytytysvuorojeni aikaan), mutta palovaroittimemme ei ole ollut siitä moksiskaan. Se kun tuppaa hälyyttämään vain silloin, kun ruoka on valmista... :)

Lämpöisiä hetkiä toivon teille koleasta ilmasta huolimatta <3

Leena kirjoitti...

Hei! Kiva kun poikkesit blogissani, niin löysin minäkin tänne. Jäin pitkäksi toviksi selailemaan ja palailenpa taas!

Hanna-Maria kirjoitti...

Leena; Tervetuloa!

MarijaMaiju kirjoitti...

Kauniita kuvia. Vettä sataa ja sormet on kohmeessa, kun on niin hitsin KYLMÄ! Luin äsken jostain blogista, että ensi viikolle on luvattu yli kahtakymmentä astetta lämmintä:)

Mari

Hanna-Maria kirjoitti...

Mari, toivon, että ennuste pitää paikkansa! :) Kesä on aina tervetullut takaisin, vaikka syksyssä ei mitään vikaa olekaan.

Tänä iltana sytytellään kuitenkin vielä kynttilöitä ja meillä taidetaan lämmittää pihasaunakin.

Hyvää yötä.