lauantai 23. elokuuta 2008

lauantaitunnelmia


Ihanainen auringonpaiste sai hymyn huulille. Kurkistus omenatarhaan; jokohan olisivat kypsiä nuo kaunottaret. Aika happamilta vielä maistuivat, mutta kyllä ne jo koristeeksi kelpaavat. Koitan malttaa vielä mieleni, ennenkuin alan hilloa keittelemään.
Ruoan katoin elokuisen kauniin lauantain kunniaksi terassille orapihlajan alle. Hyvältä maistui.
Mansikkamaa on alkanut tuottaa satoa elokuun loppupuolella. Hyvältä nekin näyttävät maistuvan, vaikka hieman myöhässä ovatkin.
Sisällä jatkui tapetointi, makuuhuone oli vuorossa tänään. Minä kannoin omenapuun alle korituoliin viltin ja tyynyn siinä uskossa, että ehtisin hetkisen siinä istuskella. Vielä en ole ehtinyt, sillä huiskin saunatuvalla pensselin kanssa harmaata saunasupia seinien suojaksi ja kaunistukseksi. Jos en tänä iltana istu tässä, niin huomenna nyt ainakin.Kaunista lauantaiehtoota
7 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Ihania kuvia!
Suloinen tuo Omenatarhan portti... meillä omenapuut ovat kovin nuoria vielä. Täällä on joskus kuulemma ollut omenapuita, mutta joku pakkastalvi kaikki olivat kuolleet. Saa nähdä kuinka käy noiden meidän istuttamien puiden.

Sirkka kirjoitti...

Voi täällä onnesta kiljahdan...jo muutamien muidenkin kauniiden sivuilla bongaillen:)
Hetken luulin et tuo oli omenapuun alla...kaikki sopii niin ihanasti yhteen ja on just makuuni, kyllä minä tuolla korituolissa olisin istunut ja jättänyt hommelit sikseen:) no mut jos huomenna kerkiät.. ja tuo kattaus varsin houkuttelevalta näyttää..

Oikein ihanaa iltaa Marjasinulle, me kohta puoliin saunaan lämmitelemään..aurinkossa oli meidän pihalla mittarissa tänään, siis aurinko paistoi siihen + 32 ajattele.

Wanhatar kirjoitti...

Kaunihilta näyttää:) Söpö pieni tyttö! Ihana päivä oli sään puolesta täälläkin, mutta en kyllä saanut mitään mainittavaa aikaiseksi... Laiskotti. No jos huomenna. Leppoisaa lauantai-iltaa:)

Sonja kirjoitti...

Ihana tunnelmakuva- tuli omenapuun alla! Teillä on tosi nättiä metsäpirtissä. Onko seutu maalaismaista vai onko "asumalähiö" ? mielenkiinnosta kyselen, vertailen omaa uutta kotiympäristöämme...

Anonyymi kirjoitti...

Kummitädillä tuli taas Adaa hirmuisen ikävä!Täytyisi tulla taas pian käymään!Hanna..blogi on loistava ja sinä se olet niin ihana! :)

Hanna-Maria kirjoitti...

Heipsan,

Kiitos kauniista viesteistänne. Viikonloppu hurahti ja korituolissa istuskelu jäi valitettavasti väliin, kun sunnuntai päättikin työntää terveisiä Esteriltä :)

Leena; meillä on kolme omenapuuta, yksi on hirmuisen iso, ihmettelen vain, miten ne omena sieltä korkeuksista kerätään.. Suureen luumupuuhun odotin keväällä lehtiä saapuvaksi, mutta se oli raukka kuoliintunut pystyyn. Ei kai viime talvena ollut edes kovia pakkasia? En minä ainakaan muista.

Sirkka; Olisi kannattanut ottaa neuvoistasi oppia ja lompsia sinne korituoliin...

Wanhatar; oikein tervettä välillä antaa aikaa kansanterveydelle :)

Sonja; paljon on tänne rakentunut pientaloaluetta. Tämä meidän pirtti kuitenkin tönöttää yksin päättyvän tien päässä. Naapureita ei näy ja metsää on ympärillä. Tuollainen suuren suuri tie kyllä puitten takana kiemurtelee.

Kummitäti; tulkeehan käymään pian. Saunatupakin alkaa olla valmis, joten joko laitetaan sauna tulille? Ite oot ihana :)

Isla Olivia kirjoitti...

Eksyin tänään blogiisi ja viihdyin hirmuisen hyvin! Aivan ihastuttavia kuvia. :)