torstai 21. elokuuta 2008

mausteita, kurkkuja ja purkkejaMiehen ähkiessä olohuoneen tapettien kanssa, me naiset olemme pyrkineet olemaan poissa jaloista ja suorittamaan kotitaloustöitä. Eilinen huhkittiin puutarhan kimpussa ja tänään säilöimme kurkkuja, tosin kaupasta ostettuja, mutta kuitenkin (voi kunpa jonain päivänä omistaisin sellaisen kauniin vanhoista ikkunoista kasatun kasvihuoneen). Kuten on tullut sanottua, reseptit ovat aina kadoksissa, mutta suurin piirtein jostain muistilokeroista suuntaviivoja hakien, seuraavan ohjeen mukaan kurkut purkkehin päätyivät:

1 kg avomaan kurkkuja
tilliä
sinapin siemeniä
kokonaisia pippureita
valkosipulia
mustaherukan lehtiä

mausteliemi:

6 dl vettä
2,5 dl etikkaa
2 dl sokeria
3 rkl suolaa


ainekset pinotaan sulassa sovussa kauniisiin purkkeihin, mausteliemi kiehautellaan ja kaadetaan kurkkujen päälle. Purkit kiikutetaan kellariin ja koitetaan malttaa ainakin viikon verran pysytellä sieltä pois. Yrtitetään, muistaakseni vielä koskaan ei olla tässä viimeisessä kohdassa onnistuttu..9 kommenttia:

Veljesi Henkka kirjoitti...

Ovatkohan nuo aivan syömäkelpoisia? :D

Hanna-Maria kirjoitti...

Tuu maistamaan, jos uskallat :)

Wanhatar kirjoitti...

No johan on herkun näköistä. Raaskiiko noita syödä ollenkaan? Ovat nähkääs niin kauniisti säilötty. Minkäs kanssa popsitte noita? Muistan että lapsuudessa äiti säilöi kurkkua, ja tykkäsin kovasti. Itse en vaan ole toistaiseksi puuhaan ryhtynyt... Mukavaa perjantaita Hanna- Maria:)

Mari

Hallatar kirjoitti...

Oi...


Onnellinen metsäpirtti
ja omia säilykkeitä.
Mukavaa elämää... =)

Sirkka kirjoitti...

Minäkin tieni tänne löysin polkuja pitkin...voi kun täällä on kaunista, joten jätän puumerkkini käynnistäni ja kiitokseni.
Mukavaa perjantaita toivottelen täältä käsin:)

Riikka kirjoitti...

Kiitos käynnistäsi blogissani, heti tulin vastavierailulle.. :)
Näin sitä löytää..
Ihanalta täällä näyttää.. Ja voi miten kauniita ja herkullisen näköisiä kurkku-purkkeja. Melkein jo mieleni tekisi noita..
Pitäisiköhän itsekkin säilöä.. ;)
Mukavaa viikonloppua!

Terkuin, Riikka.

Heidi kirjoitti...

Oi, kuinka herkullisilta ne näyttävä, olet ottanut kauniita kuvia niistä =)

Varmasti maistuvat taivalliselta sitten kun on sen aika!

Heidi
<3

Hanna-Maria kirjoitti...

Hei kaikille ja kiitos piristävistä viesteistänne. Mukavaa saada uusia vieraita :)

Kurkut hupenevat meillä alta aikayksikön leivän päällä, lisukkeena ja muuten vaan. Ovat yllättävän hyviä. Saisihan niitä toki kaupastakin, mutta nämä ovat niitä ihania hetkiä, kun tuntee itsensä oikeaksi kodin hengettäreksi.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Sanna kirjoitti...

Voi miten herkuilta ne näyttävät, ihan nousee vesi kielelle. Itsekkin säilöisin kaikkea niin mielelläni, mutta nykyisin kun taloyhtiöissä ei ole enää kylmäkellaria niin ei säilykkeitä saa mahtumaan minnekkään kylmään. Ennen mulla oli sellainen jää-viileäkaappi, mutta kun se sanoi työsuhteensa irti niin taloyhtiö roudasi tänne jääkaappi-pakastin virityksen pyynnöistäni huolimatta. Niin että täytyy vaan tyytyä ihailemaan toisten säilykkeitä.