maanantai 1. syyskuuta 2008

syksyn ihanuutta


Olenkohan muistanut tarpeeksi usein kuvata näitä omenoita ja tätä pyörävanhusta? Yritän keksiä jotain uusia kuvauskohteita, mutta olen vain niin hurjan ihastunut tähän elämäni ensimmäiseen oman sadon korjuuseen, että se nyt näköjänsä pitää ikuistaa joka kantilta... Omenat ovat mielestäni vain niin kauniita ja herkullisia. Olenkin suunnitellut tekeväni vaikka mitä omenaherkkuja itselle ja viemiseksi. Jos jostain aarteistosta löytyisi muutama resepti jaettavaksi, ottaisin mieluusti vastaan. Keräsimme Adan kanssa myös pikkuruisen korillisen omenoita hoitotädille viemisiksi ja pitihän siitä muistutus laittaa oven pieleen, etteivät vallan aamutohinassa unohdu :)





Ensimmäiset omenahillot on keitetty ja purkitettu. Reseptikirjallisuudestani löytyy ukkipapaltani peritty "Keittotaito" -kirja, jonka ohjeet yleensä soveltuvat minulle loistavasti suurpiirteisyytensä vuoksi, mutta kun omenahillokkeen kohdalla neuvottiin keittämään 1. asteen sokeriliemi, jouduin hetken silmiäni räpsyteltyäni tyytymään tyypilliseen tapaani pyöritellä sekaisin sitä, tätä ja tuota. Päädyin ripsauttamaan sekaan myös tömpsäyksen kanelia ja tujauksen kardemummaa. Tuoksu ainakin oli herkullinen. Nämä taitavat päätyä viemisiksi. Yksi purkki toki maistellaan ensin itse, jotta tohditaan tuliaisiksi ojentaa.



Syksyä on ilmassa


21 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

aivan ihanat ovat nuo omenat korissa, samoin myös tuo ikkunalla näkyvä kranssi.

Mari kirjoitti...

Tulisitpas meille kylään;)) Haluaisin ehdottomasti noin kauniin tuliaisen! Meidän omenapuut ovat sitä paitsi niin uusi keksintö, että niissä ei viihdy ainutkaan omppu, nyyh. Kauniita unia:)

Mari♥

Ai niin... Pyrin huomenna tarkistamaan sen lämpöpullon sinne verkkopuotiinkin asti...

Sonya kirjoitti...

Mekin nautimme ekasta omasta omppusadosta- aika paljon niitä onkin! Tänään mennään mehustamoon ja saadaan sitten ainakin osasta herkullista mehua...

Hanna-Maria kirjoitti...

Iloinen tervehdys :)

Hanna; kiitos.

Wanhatar; Kun Jyväskylään asti tästä joskus tokenen (armas pikkuveljeni siellä asustelee), niin tulen taatusti poikkeamaan puodissasi, kentien hilloa mukanani...

Ihanaa, käyn heti tilaamassa sellaisen lämpöpullon ja sitten sellaiset ballerinat, joita olen jo pitkään ihastellut. Ei sitä näköjään vilukissan tarvitsekaan pukeutua kauhtuneisiin raappahousuihin ja kulahtaneisiin villatossuihin, vaikka syksy onkin... Voi jestas, näkisittepä joskus, voi mies parkaa :)

Sonja; vai mehustamoon sinä omenoitasi kuskaat, pitäisiköhän minunkin. Varmasti tulee hyvää :)

Syysiloa!

Sirkka kirjoitti...

Minäkin eilen kuvasin omenapuutamme, hurjan kaunis:) omenat putoilee maahan ja vierivät pitkin tietä, niitä keräilessäni aattelen onpa hyvää jumpaa:))Itse olen kuivattanut omenoitani makupaloiksi, eli leikkaan renkuloita ja uunin 50 asteiseen annan olla yön yli:) hyviä ovat:)
jos haluaa voi vähän ripotella kanelia tai sokeria päälle, mut itse syön ne selaisenaan, voihan niitä toki laittaa kuivumaan hirrellekin, tai muuhun sellaiseen, en ole kyllä kokeilut niin:)

Sirkka kirjoitti...

ai niin ihan unohdin tohinassani... hurjan kauniita kaikki kuvasi sinulla omenat pyörineen , tyttönen, kranssi ja tuo muista omenat...ihanat kerrassaan. Niin ja nuo HILLOT...nam

xx kirjoitti...

Oi hurja kuinka kauniita kuvia, ja pikkuemäntäkin vallan suloinen kauhanvarressaan :) Jos jotain tässä talossamme kaipaan, niin omenapuita.. Ne tuoksuvatkin niin hurjan hyvälle. Omenahilloa, omppupiirakkaa, omenamehua... Oi ja voi, uudessa kodissamme on ehdottomasti oltava omenapuita!

Hanna-Maria kirjoitti...

Sirkka; kiitos vinkistä. Taidanpa kuivattaa sekä kanelisokerilla että ilman. Niitähän voi varmasti napostelun ohessa käyttää myös koristeluun? Puutarhahommelit ovat kyllä mitä mainiointa jumppaa :)

Hanna-Maria kirjoitti...

Katja; kiitos. Omenapuut ovat minullakin aina olleet haaveena, meillä kun ei kotona eikä mummolassakaan sellaisia ollut. Nyt nautin täysin siemauksin :)Toivottavasti sinäkin saat toivomasi omenapuut elämän edetessä :)

Iloa!

Hannukka kirjoitti...

Ihania syksyisiä tunnelmia, ihan tunnen jo omenapiirakan tuoksun :)

Hanna-Maria kirjoitti...

Hannukka; mukava saada sinut vierailulle. Omenapiirakka on varmasti viikonloppusuunnitelmista päälimmäisenä :)

Tule pian uudestaan!

*Katinkainen* kirjoitti...

Minä pällistelin
ja ihailin
ja katselin
ja huokailin
kuviesi kohdalla!!!<3<3<3
Pidän pyörästäsi hurjasti paljon ja omenoita rrrrrrrrrrrrraaaaaaakastan!!!
Valkeakuulas on yksi lempparini nuuhkuttelun saralla.
Rouskuttelen omenoilla vatsani turpeaksi,mutta rouskuttelen siitäkin huolimatta!!!
Harmi,ettei meidän pihassa ole kuin YKSI omenapuu!!!Onneksi naapurissa on monta puuta,joista me olemme aina saaneet osamme!!!
Nyt täytyykin lähteä hakemaan muutama Kuulas nakerrettavaksi.
Pidän niistä juuri nyt,
kun eivät ole vielä liian kypsiä ja jauhoisia!!!
Kiitos taas kerran-kaikesta!!
Rutistus ja lentäväinen muisku sinulle!!!<3

Sarppa kirjoitti...

Ihana omppu kuva

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa! omista omenoista tehtyä omppuhilloa ei voita mikään.

Hanna-Maria kirjoitti...

Katinkainen; Mahat meilläkin pullottaa, mutta väliäkö sillä, pullottakoon, on tämä sen verran ihanaista tämä omena-aika :) Onpas teillä mukava naapuri, kun omistaan jakaa iloa muillekin. Rutistan sinua takaisin ihanainen ilopilleri <3<3<3<3<3

Sarpalle ja Karitalle hymyä ja iloa tähänkin päivään :)

Mimmimamma kirjoitti...

Heippa Hanna-Maria,kiitos käynnistä blogissani!:)
Täällä olen jossain vaiheessa poikennut,mutten muista olenko jo kommenttia jättänyt.
Nyt jätän ja ilmoitan samalla,että jahka jaksan/kerkiän päivittää linkkiluetteloani,niin laitan sinun blogisi sinne. Jos vaan passaa?
Iloista päivää!:)

Hanna-Maria kirjoitti...

mimmimamma; kiva saada sinut poikkeamaan useamminkin, joten iloiseksi saat minut, jos listallesi päädyn :)

mimosamamma kirjoitti...

Minä olen ihan lääpälläni tuohon "omppupyörään":))) Ja tunnen nenässäni omenan ja kanelin tuoksun:))Kauniit kuvat!

Ihanaa syksyn alkua teille päin myös toivottaapi Marja

Hanna-Maria kirjoitti...

Mimosamamma; minä hullaannuin tuohon pyöränromiskoon myös aivan ensisilmäyksellä :) Kiva, kun kurkkasit!

Maria Kiiveri kirjoitti...

Tervehdys!

Aivan ihana on omppusatosi ja pyörä on täyskymppi, minkä olen jo aiemmin tainnut todetakin:) Onko tuo seinä vaaleanpunainen, se on nimittäin ihana! Mietin meidän eteiseen väriä, mutta toistaiseksi en ole osannut päättää.. Ehkä se jää ensi kesään, vaalenapunainen oli kyllä suosikkilistalla, valkoisen ja vaaleansinisen kanssa.
Kiitos saunakommnentista. Vielä olisin udellut, minkälaista paneelia teillä on? Onko kuusi, tervaleppä vai joku muu ja onko kapiaa vai leviää:) Kiitos jo etukäteen sekä hauskaa syksyä!

Hanna-Maria kirjoitti...

Moi Maikki!

Eteisen seinä on aikaisempien asukkaiden väriasetuksilla. Luulen, että se on käsitelty jollain aivan kuultavalla valkoisella ja se todella näyttää hieman vaaleanpunaiselta. Pidän siitä itsekin kovasti.

Saunapaneelit ovat myös niiden edellisten naputtelemat ja taitavat olla kuusta ja sellaista leveää ja perinteistä mallia. Yksi seinä on harmaantunutta raakalautaa ja sen jätimme ennalleen.

Mukavaa viikon alkua!