torstai 11. syyskuuta 2008

ihanimmatVoi huushollia ja ainaista vallitsevaa kaaostilaa. Koti on myllätty ylösalaisin ja tämä pieni pintaremontti vain jatkuu ja jatkuu ja..., eikä yksikään kohta ole vielä niinkuin pitäisi. Niin mieluusti kuvailisin ja esittelisin valmiita sisustushommeleita, mutta ei vaan pysty eikä kykene. Onneksi Peikonlehti haastoi kertomaan ja esittelemään ihanimman e s i n e e n, joten pääsen pälkähästä. Minulla on kylläkin kaksi esinettä, joista en voisi ikinä luopua. Tarkoitan sitä todella, vaikka yleensä esineet ovatkin minulle vain esineitä, niitä tulee ja menee, mutta kaipa se on se tunne, mikä näissä on niin tärkeää.

Aikaisemminkin olen vilauttanut tätä tai siis näitä tuolivanhuksia, jotka kuuluivat äitini papalle, rakkaalle ukkipapalleni, jonka kyllä piti elää yli sata-vuotiaaksi, mutta ei ihan ylttänytkään sinne asti. Pelastin tuolit siis ladosta kymmenisen vuotta sitten ja toin ne tänne Metsäpirtin kuistin somistukseksi. Ränsistyneet , kulahtaneet, mutta...

Toinen on se keittokirja, jota olen aikaisemminkin vilauttanut sanallisessa muodossa. Muistoksi ukkipapasta valitsin itselleni tämän kirjan ja se kantaakin mukanaan paljon lämpöä ja monta mukavaa hymyä, tarinaa. Sivujen väliin on myös unohtunut aarteita, joilla jokaisella on oma tarinansa kerrottavanaan, esimerkkeinä maitoauton tilauskortti ja hyväksi havaittu siirappikakkujen ohje. Ja täältä olisi näköjään löytynyt ohje sille 1. asteen sokeriliemellekin, jos olisin vain malttanut selailla... Ei ehkä käytännöllisin opus, mutta silti...


Mikä on Sinun ihanin esineesi?6 kommenttia:

Wanhatar kirjoitti...

Ihanat aarteet:) Minun pitää kyllä miettiä noita ihanimpia esineitä. En oikein pysty ja kykene heti ainakaan yhtä mainitsemaan.

Meilläkin on paikat myllätty. Huomenna tulee lattioiden hiontakone...

Mari

Sonja kirjoitti...

Teillä on tosi kaunis kuisti! Minulla on niin paljon suosikkiesineitä, että täytyy myös miettiä...olen kyllä aikamoinen keräilijä-- otan tämän haasteena ja lupaan esitellä rakkaimman esineeni blogissani!

Tuo ainainen kaaos on varmaan yleistä Taloissa-- meillä se on vielä toistaiseksi purkamattomien muuttolaatikoiden kasoja, mutta myös hiekkaa lattioilla, pölyä enemmän kuin kaupungissa-- ulkoa tulee kaikenlaista sisälle saakka. Juuri nyt myös hirvikärpäsiä!

mimosamamma kirjoitti...

Tuolit ovat todella kauniit! En yhtään ihmettele että ne ovat niin rakkaat, ja vielä ukkipappasi perintöä, joten muistoja ja tunteita niihin liittyy niin paljon, kuten keittokirjaasi, jota onneksi vaalitkin hellästi:)
Minäkin ihailen kuistianne, se on kaunis tila!

Terveisin Marja

Peikonlehti kirjoitti...

Ihanat ja erittäin tärkeät ovat molemmat =)

*Katinkainen* kirjoitti...

Voih,noita sinun tuolejasi!!!<3<3<3
Niin,niin
liikuttavan likkikset!!!=O)
Tunnearvo varmasti on taivaita hipova!!!
Jotkut aarteet vain koskettavat erityisellä tavalla sydämensopukoita...
Aarre on varmasti tuo kirjanenkin,
jota on erityinen ihminen pläräillyt ja arjessaan käyttänyt..
Minulla on mummolle kuulunut kermanekka...Ei ehkä likkis aarre,mutta ainokainen muistoesine hänestä...
Täytyykin ihan pällistellä kämppää kysymystäsi silmällä pitäen:
Mikä on minulle rakkain esine!!!
Aamurutistus sinulle Hanna-Maria!!!
Olkoon päiväsi iloa tulvillaan!!!=O)

Hanna-Maria kirjoitti...

Lauantaista huomenta!

Mari; lattianhioja laittaa varmasti taas huusholliin oman mylläyslisänsä, mutta ihanaa, että vanhat lattiat säästetään ja ehostetaan kauniiksi. Odottelen mielenkiinnolla lopputulosta :)

Sonja; totta, mtsänreunassa sisälle kantautuu lapsen mukana mitä ihmeellisimpiä aarteita ja omissakin saappaan pohjissa ties vaikka mitä.. ja voi kauhistus, hirvikärpäsiä!!! Yhtä suurta seikkailua siis tämä "maalaiselo" :)

Mimosamamma; kiitos kauniista sanoistasi :)

Peikonlehti; kiitos haasteesta. Sinun aarteesikin oli aivan ihastuttava :)

Katinkainen; usein tärkeimmät esineet eivät niinkään omaa sitä kauneusarvoa, vaan muistot tekevät niistä arvokkaat. Rutistus <3<3<3<3

Mielenkiinnolla jään odottelemman vilauksia teidän aarteistanne. Iloista viikonlopun jatkoa teille ihanaiset <3<3<3