lauantai 28. kesäkuuta 2008

Kesäloma


Kesäloma koitti vihdoin! IHANAA! Mikähän siinä on, kun oli loman alkamispäivä mikä tahansa, tuntuu siltä, että ei olisi jaksanut enää päivääkään. Ihan niinkuin juoksukilpailussa maaliviivan jaksaa juuri ja juuri ylittää, mutta jos se viiva olisikin sata metriä kauempana se ylittyisi yhtä lailla. Sitä vain asettaa itselleen kuvitteellisia tavoitteita, jotka sitten "viimeisillä voimillaan" ylittää. Viisas mummoni ei tällaista höpötystä kuuntelisi, vaan toteaisi, että kyllä sitä ihminen jaksaa, sitä vain luulee ettei jaksa. Niinhän se tietysti on.

Se maaliviiva on nyt kuitenkin ylitetty ja sen kunniaksi sain eilen mieheltäni yllätykseksi kimpun kauniita kukkia. Voiko naisen loma paremmin enää alkaa? Ensimmäisenä lomailtana lämmitettiin myös pihasauna, istuttiin iltaa kuistilla kynttilän valossa ja nautittiin pari lasia viiniä. Aika aikaisin silmät rupesivat kuitenkin lupsumaan ja huomasin olevani aika tylsää seuraa pilkkiessäni siinä penkin laidalla. Lomassa parasta on kuitenkin se, että nukkumaan voi mennä juuri silloin kun siltä tuntuu, eikä aamulla tarvitse kellon mukaan nousta (siitä herätyksestä pitää kyllä yksi perheenjäsenistämme huolta..).


Tänään suuntaamme paikalliseen kesäteatteriin katsomaan historiallista näytelmää kylän vaiheista. Se on sellaista pehmeää tutustumista uuden asuinpaikkakunnan menneisyyteen. Sunnuntaina tarkoitus on siirtyä Keski-Suomeen mökkeilemään ja ensimmäistä kertaa ilman sen suurempia projekteja. Ainoina tavoitteina on levätä, lukea, saunoa, uida, nauttia hyvää ruokaa ja mielellään ottaa päivittäin pienet päiväunet. Kuulostaa hyvältä. Matkan varrella asuu kätevästi myös aikamoinen joukko sukulaisia, joita aiomme käydä pikaisesti tapaamassa.

Seuraavalla viikolla Ada jää ensimmäistä kertaa mummolaan hoitoon ja me aikuiset palaamme kotiin remonttihommiin. Vaatimattomana tavoitteena noille viidelle päivälle on kuistin ja portaiden öljyäminen, kuistin kaiteiden rakentaminen ja maalaus, saunatuvan lattian rakentaminen ja lakkaus mustaksi, saunan käsitteleminen hiilenmustalla Saunasupilla, yläkerran aulan seinien ja katon maalaus, olohuoneen ja makuuhuoneen seinien tapetointi ja yhden väliseinän rakentaminen. Olikohan siinä kaikki, mitä suunniteltiin..? Katsotaan miten käy.

Viimeisellä lomaviikolla käydään Adan toiveen mukaisesti Muumimaailmassa ja tutustutaan muutenkin Turun seutuun ja vieraillaan samalla hyvien ystävien luona, joita tavataan aivan liian harvoin.

Vaikka kaikki suunnitelmat eivät tällaisinaan toteutuisikaan, lupaan ja vannon että en hermoile, saas nähdä, miten sen kanssa sitten käykään.. :)

2 kommenttia:

Mai kirjoitti...

Onpas teillä lomaremonttiurakkaa! Meidänkin sauna (vaikkakin ihan sähkö-sellainen) on käsitelty Saunasupilla, värinä hiili. Tämä maalausurakka on kyllä se tekemisen arvoinen, sillä saunasta tulee kertakaikkiaan upea!

Hanna-Maria kirjoitti...

Sen värin sävy taisi tosiaan olla hiili, katsotaan millainen lopputulos on. Laittelen kuvia sitä mukaa, kun remontti edistyy..